A la Ciutat comtal es celebrarà aquest abril el Fashion Revolution Day, primera desfilada de moda sostenible. Comptarà amb la participació de més de 20 marques i dissenyadors independents.
Aquest esdeveniment neix després de l’esllavissament de l’edifici “Rana Plaza”, a Bangladesh, on van morir més de 1.000 persones que treballaven per a grans marques de la moda. Qui ha fet la teva roba? (“Who made your clothes?”) Aquest és el principal eslògan d’aquesta campanya en record de les víctimes de Bangladesh.
La plataforma Slow Fashion Spain coordina el FRD. Aquesta associació ofereix informació i assessoria en aquesta matèria, i difon i dóna visibilitat a la moda sostenible. El seu CEO Gema Gómez afirma que si els consumidors sabéssim d’on prové la roba que comprem, “la deixaríem al penja-robes de les botigues, perquè no és veritat que es pugui comprar el que es vulgui sense afectar la vida d’éssers humans”.
Se celebra alhora en més de 50 països d’arreu del món. A Barcelona, serà el Palau Robert l’encarregat d’acollir aquesta primera desfilada de la moda sostenible i ètica, el propvinent 24 d’abril, a les cinc de la tarda.
Les diferents marques juntament amb dissenyadors independents, desfilaran amb les seves creacions per convidar a la reflexió sobre l’origen de la roba que vestim i, sobretot, per oferir alternatives de marques sostenibles, ètiques i ecològiques.
Virginia Rondeel, Ecoology, Mimètik, Lorena Sender, Pure Green Apparel, Koko Klim, Sylvia Calvo, Milch o Format són algunes de les firmes que hi participen.
També li donen suport les tendes de moda barcelonines Green Life Style i Humus Vestir Sostenible, i la plataforma digital Moves to Slow, nova iniciativa que vol convertir-se en un punt de referència.
Virgina Rondeel presideix la recentment creada Associació de Moda Sostenible de Barcelona, que és darrere de la desfilada, comptant amb el suport de Slow Fashion Spain.
Aquesta “eco-dissenyadora” apunta que com a associació estan intentat treure’s del damunt l’etiqueta de hippie i ètnica, perquè hi ha moltes persones que associen la moda sostenible a això, i que la seva intenció és mostrar que hi ha molts dissenyadors i marques que fan roba sostenible de gran qualitat, tant en material com en disseny.
La moda ètica ja no és només per a ecologistes, està arrelant entre tota mena de compradors mundials. I tu, ja et fixes d’on surt la teva roba? T’afegeixes a la croada per al consum responsable?