Categories: Últimes tendències

ANAR PEL CAMP? SÍ, PERÒ AMB EL MÒBIL

T’agrada el senderisme? O sortir amb la bicicleta de muntanya? I fer rutes fotogràfiques pel camp? Si ets “de ciutat” i has dit que sí a alguna d’elles, segurament t’haurà passat de veure un arbre i no saber quin és, o una au i no poder identificar-la, o mirar als estels i no trobar les constel·lacions.

Hi ha diverses apps que no han de faltar en el teu smartphone o dispositiu mòbil, per tal que puguis treure-li major rendiment a les teves sortides.

Avui, des de ShBarcelona et fem a mans informació d’algunes d’aquestes apps, enfocades a optimitzar el teu contacte amb la natura i que et sentis com un expert. Amb elles podràs apreciar més l’espai on et mous, entendre’l, valorar-lo i en definitiva, gaudir-ne.

Per identificar les aus que habiten en l’entorn, SEO/BirdLife proposa una aplicació gratuïta per a tots els públics: es tracta de Guia de les Aus i Itineraris Ornitològics d’Espanya. Conté informació rellevant de les més de 560 espècies presents a Espanya, així com rutes per 25 enclavaments d’importància ornitològica.

Una altra, encara que només per a iPhones és iBird, identificador d’aus a partir d’un cercador on s’inclouen dades de color, forma, cant, localització i estil de vol.

Punts Geodèsics, combinada amb l’eina de realitat augmentada Layar, identifica sobre l’objectiu de la càmera i ens ofereix informació completa de les muntanyes i altres accidents del paisatge. Disponible per a dispositius Android.

Per iPhone comptem amb iBat, que ens permet detectar, gravar, interpretar i identificar el so de fins a 900 espècies de ratapinyades. Si fas espeleologia o t’agraden coves, avencs i grutes, no te la pots perdre.

Una aplicació de reconeixement visual, LeafSnap, identifica les flors a partir d’una foto.

A través de Google Sky Maps (per Android) ens ajuda a identificar constel·lacions i estels mitjançant un GPS tridimensional de l’espai en temps real, amb resposta immediata.

Si el teu és mirar la Lluna i intentar entendre-la, amb la teva iPhone i gràcies a Moonphase sabràs del cicle, fase i topografia del satèl·lit a cada moment.

Finalment, i de moment solament per Android, ha nascut l’aplicació Biocerca: en ella trobaràs tots els arbres autòctons propis de Catalunya, així com alguns altres que pots trobar a parcs i jardins, e
ncara que siguin d’origen forà.

Pots trobar-les totes a les botigues on-line d’Apple i Android. A partir d’ara, sortir al camp serà una experiència diferent, oi? Bona passejada.

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Recent Posts

Baixos, Entresòls i Principals: Guia Ràpida a Barcelona

A l’hora de buscar habitatge a Barcelona, termes com "baixos", "entresòl" i "principal" poden ser…

2 mesos ago

Consolats a Barcelona: Tot el que necessites saber

Si tens previst venir a Barcelona per motius laborals, acadèmics o mèdics, és important conèixer…

3 mesos ago

Tipus d’humitats: Com combatre-les?

Les humitats són un problema comú que pot afectar greument tant l'estructura d'un edifici com…

3 mesos ago

La Dreta de l’Eixample, un icona únic per a Barcelona

La Dreta de l'Eixample, un dels sis barris del districte de l'Eixample a Barcelona, és…

4 mesos ago

El gran impacte de la Copa Amèrica 37a Barcelona 2024

Aquest 22 d'agost de 2024 començarà la 37a edició de la que serà "la millor…

4 mesos ago

Què és l’IBI i per què es paga (a Barcelona)?

L'impost sobre béns immobles (IBI), és un impost municipal que abonen totes les persones propietàries d'un bé…

5 mesos ago