Baixos, Entresòls i Principals: Guia Ràpida a Barcelona

A l’hora de buscar habitatge a Barcelona, termes com “baixos”, “entresòl” i “principal” poden ser confusos. Per aquest motiu, des de ShBarcelona volem informar-te sobre les particularitats de cadascun d’aquests nivells i com influeixen en la teva decisió d’habitatge. En aquesta guia, explorem cada opció perquè puguis prendre la millor decisió possible.

Bajos: A nivell de carrer

Els baixos són aquells habitatges situats a nivell de carrer. Aquest tipus d’habitatge ofereix diversos avantatges, com l’accés fàcil, cosa que el converteix en una opció ideal per a persones amb mobilitat reduïda o famílies amb nens petits.

A més, sovint compten amb un pati en lloc d’un petit balcó o terrassa, cosa que proporciona un espai a l’aire lliure més ampli per gaudir. Tanmateix, és important considerar la proximitat al soroll del carrer, que pot ser un factor decisiu per a algunes persones.

També és possible que els baixos tinguin menys privacitat i, en alguns casos, la manca de llum natural pot ser un inconvenient.

Planta baixa a Barcelona. Foto via ShBarcelona

Entresòl: entre el baix i el principal

L’entresòl se situa entre el baix i el principal. Aquest nivell intermedi ofereix una sèrie de característiques que poden ser interessants.

Generalment, els habitatges en entresòl proporcionen una major privacitat en comparació amb els baixos, ja que estan més allunyats del carrer.

A més, solen tenir un accés fàcil, tot i que dependrà de cada edifici en particular. La lluminositat i la ventilació poden variar, però molts entresòls presenten finestrals que aporten llum natural.

Entresòl a Barcelona. Foto via ShBarcelona

Principal: Una altra opció per triar

El terme principal a Barcelona es refereix a un primer pis que es considera de prestigi.

Aquests habitatges solen comptar amb sostres més alts, cosa que els atorga un aire més ampli i lluminós. A més, és comú trobar millors acabats i més espai en comparació amb els baixos i entresòls.

En general, les propietats en aquest nivell són més valorades al mercat immobiliari, no només per la seva estètica, sinó també per la seva ubicació i l’estil de vida que ofereixen.

Principal a Barcelona. Foto via ShBarcelona

Plantes intermèdies i àtics: Més estatus

Més enllà dels baixos, entresòls i principals, hi ha les plantes intermèdies i els àtics:

Les plantes intermèdies, com el seu nom indica, es situen entre els nivells esmentats i solen oferir característiques similars a les de l’entresòl, encara que amb diferents orientacions que poden influir en la llum natural i les vistes.

D’altra banda, els àtics són molt valorats per la seva privacitat i vistes panoràmiques. A més, aquests espais solen comptar amb terrasses que afegeixen un valor significatiu, ideals per gaudir del clima mediterrani de la ciutat.

Àtic a Barcelona. Foto via ShBarcelona

Troba el teu habitatge ideal a Barcelona

Ara que coneixes les diferències entre baixos, entresòls i principals, és el moment perfecte per trobar la teva nova llar a Barcelona. A ShBarcelona, comptem amb una àmplia gamma de propietats que s’adapten a les teves necessitats i estil de vida. Contacta’ns per explorar les millors opcions i fer el següent pas.

ShBarcelona

Recent Posts

Consolats a Barcelona: Tot el que necessites saber

Si tens previst venir a Barcelona per motius laborals, acadèmics o mèdics, és important conèixer…

3 setmanes ago

Tipus d’humitats: Com combatre-les?

Les humitats són un problema comú que pot afectar greument tant l'estructura d'un edifici com…

1 mes ago

La Dreta de l’Eixample, un icona únic per a Barcelona

La Dreta de l'Eixample, un dels sis barris del districte de l'Eixample a Barcelona, és…

2 mesos ago

El gran impacte de la Copa Amèrica 37a Barcelona 2024

Aquest 22 d'agost de 2024 començarà la 37a edició de la que serà "la millor…

3 mesos ago

Què és l’IBI i per què es paga (a Barcelona)?

L'impost sobre béns immobles (IBI), és un impost municipal que abonen totes les persones propietàries d'un bé…

3 mesos ago

Sant Joan 2024 a Barcelona

Com cada any s'apropa un dels dies més assenyalats de l'any, com és la revetlla…

4 mesos ago