blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

Descobrir el districte de Ciutat Vella

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mariona

Ciutat Vella és un dels barris més emblemàtics i bonics de la ciutat. De fet, és el primer districte de la ciutat i per això, en la divisió d’aquesta, rep el número 1. Els seus carrers estan plens d’història, d’arquitectura, de multiculturalitat i de turisme, que mostren la Barcelona que barreja tradició i modernitat. Aquest barri de Barcelona es mereix una visita llarga i completa perquè puguis descobrir tots els seus racons i el seu encant. Des de ShBarcelona et volem ajudar a no perdre’t res de Ciutat Vella.

Què veure a Ciutat Vella

Ciutat Vella està formada per diferents barris.

Pisos de lloguer a BarcelonaEl barri gòtic és el principal i és el que recull el primer nucli urbà de la ciutat. Al seu voltant trobem la Plaça de Sant Jaume, centre polític de la ciutat ja que hi trobem el Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, els quals estan plens d’història. El Palau de la Generalitat  és un edifici gòtic que conserva una gran part de la seva estructura original. Al segle XIX es van construir, en estil neogòtic, l’Escala d’Honor i l’estàtua de Sant Jordi que es pot contemplar a la façana. Per altra banda, l’ajuntament és d’estil neoclàssic en una de les façanes, tot i que conserva part de la façana gòtica en una altre de les seves entrades. El Saló de Cent, zona del ple de l’ajuntament, es remunta al segle XIV. A part de la plaça, podem passejar per l’entorn dels seus carrers, com el carrer del Bisbe, que porta a la Plaça de la Catedral. Al seguir aquest camí podem contemplar el pont neogòtic que uneix la Generalitat amb el Palau de Canonges, amb la calavera travessada per una daga és un dels misteris i secrets d, a vista descoberta, de la ciutat. Tampoc podem deixar de veure la Catedral, dedicada a Santa Eulàlia i a la Santa Creu. El seu origen es remunta a una basílica paleocristiana sobre la que es van edificar diferents temples fins a arribar a la catedral actual. Com ja s’ha mencionat abans, la seva façana és d’estil neogòtic del segle XIX.

A ciutat Vella podem gaudir del passeig més emblemàtic de la ciutat i una de les seves atraccions principals: les Rambles, creades pel cabdal d’aigües torrencials i de pluges que discorrien per la zona. Poc a poc es va anar convertint en un passeig, fins a acabar essent un dels carrers més reconeguts del món.

Al seu voltant, seguint el camí que va des de Plaça Catalunya fins a l’estàtua de Colon, podem descobrir el mercat de la Boqueria, el Palau de la Virreina, el carrer de la Portaferrissa, el carrer Tallers o el carrer dels discs, com se l’ha conegut des de sempre per la gran quantitat de botigues relacionades amb els discs i la música, el Teatre del Liceu, la Plaça Reial i el Palau Güell. Tots aquests carrers, places i edificis se situen als carrers contigus a Les Rambles, anomenades així perquè cada tram és una rambla particular amb el seu propi nom, per tant, si estem atents, només hem de passejar per descobrir-les.

Una altre de les zones és el Barri de Santa Caterina, que s’anomena així pel convent de monges i el mercat adjacent. En aquesta zona trobem el bari de Sant Pere, amb els seus tres carrers més Pisos de lloguer a Barcelonafamosos: Sant Pere més alt, Sant Pere més baix i Sant Pere mitjà. A més a més, és el barri on es troba la zona de la Ribera i el Born, una de les zones més visitades i on més oci nocturn hi ha. Els seus carrers són estrets, laberíntics i foscos, però tenen un encant especial. En aquesta zona, que es troba a la vorera nord de la Via Laietana, trobem el Palau de la Música, un dels edificis modernistes més bonics de la ciutat, construït per Domènech i Muntaner. En direcció al mar trobem el carrer de la Princesa, que comunica amb el Born i la Ciutadella i és un dels carrers més neuràlgics de la zona, com el carrer Argenteria, carrer emblemàtic de la zona ja que connecta amb la Basílica de Santa Maria del Mar, un dels temple gòtics més bonics de la ciutat, que podem visitar i fins i tot pujar a la zona alta del temple.

Sortint de la Basílica, trobem el Fossar de les Moreres, monument als morts del 1714 durant la Guerra de Successió, i el Passeig del Born, que posseeix un encant gòtic i preciós i ens porta fins al Museu d’Història del Born. És en aquesta zona on es troben un gran número de bars i pubs, on seure a prendre alguna cosa o a començar una nit de festa. Un dels carrers que comunica el Passeig del Born amb el carrer Princesa és el carrer Montcada, on podem trobar varis museus, entre ells el Picasso, un dels més visitats de la ciutat. Si volem multiculturalitat i  viatjar a la Índia, Pakistan, Marroc o Filipines sense sortir de la ciutat, hem d’anar al Raval. Barri que engloba l’antic barri xino i que, amb la seva renovada rambla, barreja modernitat i aburgesament amb gent vinguda de totes les cultures.

Pisos de lloguer a BarcelonaPodrem menjar un kebab, beure un te amb menta, comprar uns backlava o menjar pollastre tandoori, a la vegada que podem anar a la filmoteca o prendre quelcom en algun dels bars de moda que es troben al carrer Joaquim Costa. Si en canvi volem art modern, tenim el CCCB i el MACBA, temples de cultura moderna i urbanita de la ciutat. Però si volem submergir-nos en l’essència del que és un barri antic, que no ha perdut les seves característiques i que segueix impertèrrit al pas del temps, podem baixar Via Laietana i dirigir-nos a la Barceloneta, barri que es troba entre el Passeig de Borbó i l’Hospital del Mar.

El barri es caracteritza pels seus carrers estrets, pels seus veïns relacionats quasi tots amb el mar i pels seus famosos i espectaculars bars de tapes, com la Cova Fumada, que segueix igual que el dia de la seva creació. Un barri en el que veiem la roba estesa als balcons, veïns que es coneixen des de sempre i una manera mediterrània de veure la vida i el món.

Sobre l'autor

Mariona

Mariona és una jove redactora que viu a Barcelona.

Deixar un comentari