La Dreta de l’Eixample, un icona únic per a Barcelona

La Dreta de l’Eixample, un dels sis barris del districte de l’Eixample a Barcelona, és una zona històrica i elegant, reconeguda per la seva arquitectura modernista i l’ambient cosmopolita. Projectada el 1860 per Ildefons Cerdà i Sunyer, alberga llocs emblemàtics com la Plaça de Catalunya i el Passeig de Gràcia. La seva popularitat ha atret inversions estrangeres i marques de luxe, convertint-la en una de les àrees més atractives per al desenvolupament immobiliari.

Història del barri

L’expansió urbana de Barcelona va començar el 1310 amb l’establiment dels límits de la ciutat. Al segle XIX, va sorgir la necessitat de créixer fora de les muralles, destacant el Pla Cerdà de 1859, que va donar origen a l’Eixample durant la dècada de 1860. Des de llavors, Barcelona ha crescut contínuament, convertint-se en una ciutat vibrant i diversa, amb 10 districtes i 53 barris l’any 1878.

La Dreta de l’Eixample, un referent urbà

El barri de la Dreta de l’Eixample és segur i exclusiu, amb botigues i restaurants de luxe, gimnasos, botigues de renom i prestigioses escoles privades. No obstant això, el principal inconvenient és la manca d’aparcaments.

Tot i això, la Dreta de l’Eixample és una excel·lent opció per a aquells que poden permetre’s viure en una ubicació cèntrica i ben connectada, i també atrau visitants de tot el món.

La Dreta de l’Eixample és una zona vibrant amb una gran varietat de botigues, restaurants, cafeteries i galeries d’art. A més, acull una gran quantitat d’institucions culturals, incloent-hi teatres, cinemes i museus.

Casa Milà, coneguda també com a La Pedrera. Foto via Pexels

La icònica arquitectura modernista de la Dreta de l’Eixample

La Dreta de l’Eixample és el cor del modernisme català, amb joies arquitectòniques com la Casa Batlló i la Casa Milà, a més d’importants galeries i museus. Aquesta zona combina grans comerços, oficines i residències de luxe.

Tot i que originalment va ser un barri burgès i molts residents es van traslladar a zones més exclusives, els apartaments a l’Eixample, generalment amplis i d’estil antic, continuen sent molt demandats. Encara que poden ser costosos, hi ha diverses opcions de lloguer disponibles a ShBarcelona per a aquells interessats en viure en aquesta zona emblemàtica.

Troba el teu apartament ideal a l’Eixample          

Un dels millors barris de Barcelona

La Dreta de l’Eixample és un dels millors barris de Barcelona, destacant-se per la seva impressionant arquitectura modernista i la seva ubicació cèntrica, que ofereix fàcil accés a les principals atraccions de la ciutat.

El seu disseny urbà, amb àmplies avingudes i serveis de qualitat, proporciona un entorn còmode i atractiu per als residents. A més, la seva cridanera vida cultural i social, amb nombrosos restaurants, bars i galeries d’art, reforça la seva reputació com un lloc excepcional per viure i visitar a Barcelona.

Casa Batlló, Dreta de l’Eixample. Foto via Pexels.

Monuments de la Dreta de l’Eixample

El barri de la Dreta de l’Eixample ens brinda l’oportunitat de meravellar-nos amb una impressionant col·lecció d’obres mestres arquitectòniques, sorgides a finals del segle XIX i principis del segle XX, quan la burgesia va traslladar la seva residència des del casc antic cap al vibrant centre de l’Eixample.

Entre els edificis més notables es troben esplèndides joies modernistes, dissenys innovadors i façanes sofisticades que destaquen per la seva elegància i originalitat:

Casa Batlló

Casa Amatller

Al Passeig de Gràcia de Barcelona, la Casa Amatller és un notable exemple del modernisme català. Dissenyada per Josep Puig i Cadafalch, combina elements flamencs i gòtics catalans, i es considera una de les seves millors obres.

Casa Lleó i Morera

Una obra mestra del modernisme català, dissenyada per Lluís Domènech i Montaner, es troba al Passeig de Gràcia a Barcelona. Encarregada l'any 1902 per Francisca Morera per renovar l'antiga Casa Rocamora de 1864, el projecte va ser continuat, després de la seva mort el 1904, pel seu fill, Alberto Lleó Morera, qui va donar nom a l'edifici.

Casa Milá

També coneguda com la Pedrera, és una destacada obra d'Antoni Gaudí, famosa per la seva façana ondulant i els balcons de ferro forjat. Actualment, és un centre cultural i una destinació turística amb un museu dedicat a Gaudí i vistes panoràmiques des de la terrassa.

Casa Terrades

Dissenyada per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, és un impressionant edifici modernista conegut com la "Casa de les Punxes" (casa dels Punxons), caracteritzat per la seva façana de maó vist i les torres punxegudes.

Editorial Montaner i Simón

Avui és seu de la Fundació Antoni Tàpies. Fundada el 1858 per Juan i Pedro Montaner i Simón, va ser una editorial clau a Espanya, destacant en la publicació d'obres literàries, històriques i científiques, i en la difusió de la cultura catalana.

Article relacionat: Història de l’Eixample de Barcelona: El Pla Cerdà

La Dreta de l’Eixample és una part vital de Barcelona, amb una combinació única d’història, cultura, arquitectura i vida urbana que la converteix en un lloc fascinant per explorar i viure, a més d’oferir una experiència única que captiva tant a residents com a visitants, deixant una impressió perdurable de la bellesa i la vitalitat de Barcelona.

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Share
Published by
ShBarcelona

Recent Posts

El gran impacte de la Copa Amèrica 37a Barcelona 2024

Aquest 22 d'agost de 2024 començarà la 37a edició de la que serà "la millor…

1 mes ago

Què és l’IBI i per què es paga (a Barcelona)?

L'impost sobre béns immobles (IBI), és un impost municipal que abonen totes les persones propietàries d'un bé…

1 mes ago

Sant Joan 2024 a Barcelona

Com cada any s'apropa un dels dies més assenyalats de l'any, com és la revetlla…

3 mesos ago

És possible obrir un compte bancari amb passaport?

Barcelona, una ciutat vibrant i multicultural, atreu a persones de tot el món amb el…

4 mesos ago

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

5 mesos ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

5 mesos ago