El Boadas. Així li diuen els habituals a Boada Cocktails, un establiment de tota la vida, situat al carrer dels Tallers, número 1, al costat de la Rambla. És un d’aquests pocs llocs emblemàtics, imprescindibles per prendre el pols a la ciutat.
El fundador fou Miguel Boadas, nascut a Cuba de pares catalans, i que va treballar en el famós Floridita de l’Havana, local al qual Ernest Hemingway li atribuïa els millors Daiquiris del món. La tradició no s’ha perdut gràcies a la seva filla, Maria Dolors, que és qui avui regenta el local seguint la mateixa escola del seu pare.
Encara que el públic ha canviat una mica, segueix sent elitista, i també els seus cambrers segueixen sent el que havien de ser: enciclopèdies obertes del bon alcohol. Agitant les cocteleres amb estil i aplom, deixen a un de pedra, donen consells en el cas que se’ls demani, proposen alternatives segons els gustos de cadascun, i s’esforcen de debò per complaure al client. Tot un luxe.
Malgrat estar en una situació tan turística, el local no ha perdut un bri del seu estil. Un dels trucs amb els quals s’ha preservat l’ambient d’aquesta cocteleria, és que mantenen unes normes pel que fa al vestuari del client. Així, no es pot accedir al local si es porten bermudes o xancletes. Si fem una incursió en aquest local, veurem a un planter d’assidus amb classe, que es tracten, sense barrejar-se, amb turisme de nivell.
Es tracta d’un local petit, en el qual el problema de vegades és un excés de públic, però si aconsegueixes arribar a la barra i ocupar un dels seus tamborets, gaudiràs del espectacle dels bàrmans. Et recomanem que et deixis assessorar per ells i experimentis alguna cosa nova. De tota manera, l’autora d’aquest article no es resisteix a donar-te la seva recomanació particular: el Manhattan.
Vés-hi, i explica’ns què t’ha semblat amb un comentari.