A Barcelona hi ha un gran nombre de museus i d’espais on es difon la cultura. En tractar-se d’una ciutat amb molta història i en la qual moltes civilitzacions han deixat empremta, algunes reminiscències d’aquestes han quedat per a la posteritat en forma de museus per al seu record, espais en els quals podem descobrir coses inquietants, sorprenents, fascinants i, per descomptat, també úniques i estranyes. Les rareses es converteixen amb el temps en objectes de culte, elements que ens ensenyen com es vivia en altres temps. Davant tal diversitat de propostes, avui, en aquest article de ShBarcelona, volem parlar-vos dels museus més estranys, curiosos i desconeguts de Barcelona. Possiblement us sorprendran les temàtiques d’aquests, però no per això es tracta d’objectes menys interessants.
Article relacionat: El museu de cultures del món
Avui ens hem posat una mica sinistres i us volem parlar de la mort. Si, això que ens passarà a tots en algun moment però en el que ningú hi vol pensar. La mort és un temor universal de l’ésser humà que ha deixat per a la posteritat memorables monuments, com les múltiples necròpolis pertanyents a diverses cultures que s’han trobat al llarg de tot el planeta, les piràmides d’Egipte, grans monuments funeraris en honor als faraons, o sepulcres de personatges il·lustres en reconegudes esglésies i catedrals. A Barcelona trobem un museu ben curiós relacionat amb l’ocàs, que es troba al Cementiri de Montjuïc. Es tracta del Museu de Cotxes Fúnebres, un interessant espai dotat d’espectaculars carruatges funeraris i vestidures ordenats per èpoques històriques.
Un altre museu curiós, ideal per als amants de la màgia, és el Museu de la Màgia de Barcelona. Aquest espai és perfecte per als que els encanta aquest món i els que els hi agradaria aprendre a fer màgia. Al Museu de la Màgia s’expliquen els trucs dels principals espectacles d’aquesta disciplina al llarg de la història. Per exemple, mitjançant tallers, exhibicions, cursos i xerrades pots descobrir com se les van enginyar alguns dels majors mestres per a dotar als seus espectacles d’il·lusionisme, mentalisme i màgia, el misteri i la perfecció adequats per convertir una representació d’aquest tipus en alguna cosa absolutament sorprenent i hipnòtica.
Article relacionat: Quins museus són gratis a Barcelona
L’última alternativa que us proposem és una de les més curioses, potser, però no per això menys fascinant. El cànnabis té el seu propi museu a Barcelona, però és que, a jutjar pel que ofereix aquest espai, el cànnabis i els seus derivats han estat molt influents al llarg de la història. Aquest museu desterra la idea que aquesta planta només és útil per a adolescents àvids d’emocions fortes, si no que, per contra, hem conviscut amb ella durant segles i contemplat diàriament en un dels monuments més visitats i identificatius de la ciutat de Barcelona. A l’estàtua de Colom, mític monument de la capital catalana, situat al final de les Rambles de Barcelona, està present el cànnabis com a objecte decoratiu al pedestal que precedeix a l’estàtua de l’explorador. ¿Fumava cànnabis Cristòfor Colom? Doncs no podem negar-ho amb rotunditat, però el que sí que sabem, i que no té res a veure amb els efectes psicoactius de la planta, és que el cànnabis era el material més utilitzat en la construcció de navilis. Si voleu saber més, visiteu el Museu del Cànnabis al Carrer Ample, 35 de Barcelona.
Coneixes algun altre museu curiós a Barcelona?
A l’hora de buscar habitatge a Barcelona, termes com "baixos", "entresòl" i "principal" poden ser…
Si tens previst venir a Barcelona per motius laborals, acadèmics o mèdics, és important conèixer…
Les humitats són un problema comú que pot afectar greument tant l'estructura d'un edifici com…
La Dreta de l'Eixample, un dels sis barris del districte de l'Eixample a Barcelona, és…
Aquest 22 d'agost de 2024 començarà la 37a edició de la que serà "la millor…
L'impost sobre béns immobles (IBI), és un impost municipal que abonen totes les persones propietàries d'un bé…