Barcelona compta amb un gran nombre de museus d’allò més interessant. El Museu Marítim és un d’ells, i ofereixen exposicions molt instructives sobre la història de vaixells i cultures on la vida marítima era molt important. És el cas dels vikings, una antiga societat molt activa en l’exploració a través dels oceans, que ha captivat la curiositat de milions de persones. Des de ShBarcelona us recomanem l’exposició sobre els vikings que té lloc al Museu Marítim de la Ciutat Comtal, una manera molt interessant d’aprendre més sobre l’antiga cultura vikinga.
Article relacionat: Els museus més desconeguts de Barcelona
Era una societat bastant menys violenta del que es pensa comunament, els seus cascos mai van portar banyes i vivien principalment de l’agricultura i la ramaderia. El visitant que s’endinsi en l’exposició “Viking” que presenta el Museu Marítim de Barcelona, ha d’estar disposat a esfondrar molt dels tòpics i mites que han acompanyat a aquesta civilització escandinava, ja que, vitrina a vitrina, anirà descobrint tots els detalls que actualment se sap dels temuts “homes del nord”. Els Vikings s’instal·len a les sales de Les Drassanes fins al propvinent 28 de setembre. Ho fan de la mà d’una exposició al museu que reuneix 500 objectes originals que ens ajuden a conèixer els seus costums i a desmentir alguns mites, com el que vivien en cases molt fosques i brutes sent ells bruts i descurats, desmuntat gràcies a la troballa de pintes i altres utensilis d’higiene; o la que els seus cascos portaven banyes, això fou una invenció, generada a partir de l’estrena de l’òpera L’Anell dels Nibelungs de Wagner, en el qual el personatge malvat apareixia amb un d’aquests cascos. La mostra es nodreix de peces originals que vénen del Statens Historiska Museet d’Estocolm, i arriba a Barcelona després d’haver triomfat a Europa i Austràlia. Coincideix en el calendari amb “Vikings: la vida i la llegenda” al British Museum de Londres. Tots dos projectes refresquen la cultura vkinga que abasta des del segle VIII fins al segle XII. “Els vikings van entrar a Espanya per Galícia, van protagonitzar una famosa batalla a Sevilla, van travessar l’Ebre i van arribar fins a Empúries i Roses” destaca Elvira Mata, sotsdirectora del Museu Marítim, on han intentat buscar totes les connexions dels víkings amb Espanya per apropar l’exposició al públic d’aquí.
Article relacionat: Quins museus són gratis a Barcelona
En la visita trobarem diverses activitats interactives, com la recreació d’una espasa com les quals utilitzava aquest poble guerrer. Es podrà comprovar el pes de l’arma. Aquest recorregut n’explica els viatges marítims i la construcció de les seves embarcacions. Una de les peces protagonista és la rèplica a grandària real del vaixell Gokstad, en el qual s’han utilitzat els mateixos materials i tècniques per a la seva construcció que a l’època original. Complementàriament a la mostra, el Museu Marítim ofereix un programa d’activitats sobre ells que conté un taller de construcció d’embarcacions, una festa al seu estil, visites comentades, tallers de joieria, una sopa seva típica i dos viatges a Dinamarca. Des de ShBarcelona et recomanem la visita, i si no ho has fet ja, pots aprofitar per conèixer Les Drassanes.
Ja has visitat aquesta exposició sobre els vikings? Què t’ha semblat?
A l’hora de buscar habitatge a Barcelona, termes com "baixos", "entresòl" i "principal" poden ser…
Si tens previst venir a Barcelona per motius laborals, acadèmics o mèdics, és important conèixer…
Les humitats són un problema comú que pot afectar greument tant l'estructura d'un edifici com…
La Dreta de l'Eixample, un dels sis barris del districte de l'Eixample a Barcelona, és…
Aquest 22 d'agost de 2024 començarà la 37a edició de la que serà "la millor…
L'impost sobre béns immobles (IBI), és un impost municipal que abonen totes les persones propietàries d'un bé…