Ja ha arribat l’estiu i amb ell moltes de les festes majors dels diferents municipis i barris catalans. El cèntric barri del Raval no és una excepció, i aquest cap de setmana ja podrem gaudir de les seves festes majors. Aquest històric barri de la Ciutat Comtal, un dels més turístics de la capital catalana, prepara les seves festes com una manera de donar a conèixer els costums i les tradicions catalanes, així com una setmana plena de diversió i activitats per a totes les edats. Si vols conèixer aquestes festes tan assenyalades, no et perdis aquest article de ShBarcelona.
Article relacionat: Festes majors del Raval
Gaudeix de les Festes majors del Raval
La Festa Major del Raval està organitzada per l’Associació de Veïns del Carme i en ella podem gaudir de moltes activitats per a totes les edats i inquietuds, com música, havaneres, activitats per a nens, menjars al carrer entre veïns, teatre, gegants, diables, castellers, competicions esportives i fins a una carrera de patins que ha guanyat en popularitat durant els últims anys. La festa major del Raval s’organitza des de l’any 1983, juntament amb una mostra d’artesans i paradetes de diferents productes, promoguda pels comerciants del barri. La festa se celebra en honor de la Verge del Carme, patrona de la parròquia més important del barri. Tindrà lloc de l’11 al 16 de juliol aquest any, sempre el cap de setmana abans del 16 de juliol, festivitat de la Mare de Déu del Carme. A més de l’Associació de Veïns del Carme, a la festa participen moltes altres associacions pertanyents a la zona del Raval. D’altra banda, les Festes Alternatives del Raval, són unes festes reivindicatives i especials que se celebren paral·lelament a les festes tradicionals. Les festes del Raval són unes de les festes majors més importants de la Ciutat Comtal, en gran part gràcies a la col·laboració de multitud d’associacions de moltes cultures del món.
Article relacionat: Què visitar al barri del Raval
El pregó, com a tret de sortida de les festes, serà el dijous dia 11, a la Plaça Vicenç Martorell. Posteriorment arrencarà una cercavila que recorrerà alguns carrers del barri protagonitzat pels gegants Ramon i Lola, la gegantona Quimeta Àngels i el nan Manolito. Finalment, un ball conjunt serà la traca final d’aquest particular esdeveniment. També es podran veure als bouets i la vaqueta, unes de les figures més importants de l’imaginari que forma part de la comparsa del Raval. Un dels actes més interessants de les festes majors del Raval és la cantada d’havaneres a la rambla del Raval. Per als més petits s’organitzaran tallers infantils al Museu Marítim, a més de cicles de cinema, cantada de sarsueles, danses populars catalanes, activitats relacionades amb altres cultures, tallers de pintura, cercavila de bastoners, espectacles de castellers, a més d’experiències gastronòmiques que tindran lloc adiferents sopars populars de totes les parts del món, que sens dubte són el reflex de la multiculturalitat d’aquest barri. Molts museus, teatres i institucions que pertanyen a la zona permeten l’entrada gratuïta i organitzen visites guiades. Alguns d’ells són el Palau Güell, el Museu Marítim CCCB, el Monestir Sant Pau del Camp, o el Liceu, per exemple.
Has visitat algun cop les festes del Raval? Què t’han semblat?