Si és que has assistit a la 53a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que ha tingut lloc recentment al Port Vell de Barcelona, hauràs vist en directe el flyboard, aquest nou esport que porta de cap als banyistes estrangers, i ja també a alguns atrevits esportistes nacionals. Des de ShBarcelona us portem aquest article on us volem descobrir el flyboard, un esport espectacular i molt divertit de practicar.
Article relacionat: Marina Vela, el nou port esportiu de Barcelona
Què és el flyboard
Es tracta de volar sobre l’aigua, portant un artefacte propulsor anomenat “jetpack”. És compost per un tauler, similar al d’altres esports com el kitesurf o el snowboard, on hi ha fixades unes botes. La planxa és acoblada a una mànega que interconnecta l’esportista amb l’embarcació ràpida (llanxa o moto), i per la que viatja aigua a pressió, impulsant així cap a amunt al practicant, que dirigeix el vol amb el moviment dels peus. Per facilitar aquesta tasca, hi ha jetpacks que a més disposen de propulsors per als braços. A més de volar a més de 10 metres d’alçada, es fan acrobàcies com loopings, figures, girs, i tota mena de piruetes. Grans i petits, tots poden accedir a aquest esport tan atractiu, on pots sentir-te com un dofí, o veure la mar des del punt de vista d’una gavina. Si bé comprar el jetpack no és a l’abast de totes les butxaques, doncs el seu preu ronda els 5000 €, sí que és factible apropar-se a llocs com el FlyBoardClub Barcelona, on es pot compartir llanxa i fer una sessió global de 90 a 120 minuts entre 6 persones. El servei inclou l’explicació per a neòfits, dos instructors qualificats, l’equipament (jetpack, casc, armilla salvavides, vestit de neoprè si fa fred), i de 15 a 30 minuts de vol per participant. No se’ls hi escapa cap detall: música, begudes i wifi també hi són incloses. Tu només cal que hi posis el vestit de bany, la crema solar i les ganes.
Article relacionat: Què veure a la Barceloneta
Els escenaris que ofereixen aquesta activitat són el Port del Fòrum a Barcelona, i Port Ginestà a Castelldefels. També altres organitzacions ho ofereixen a tota Catalunya, per exemple a Pineda o Santa Susanna a Barcelona, Cambrils o Salou a Tarragona, i L’Estartit o Roses a Girona. Franky Zapata, campió francès de motos d’aigua i gran promotor del flyboarding, està lluitant per a convertir-lo en olímpic per a les pròximes edicions dels jocs. Per què et facis una idea de què és, si encara no ho has provat, et deixem al peu un vídeo del Campionat Mundial, amb imatges autènticament espectaculars. No siguis dròpol, agafa el vestit de bany i acosta’t al mar per prendre contacte amb aquest esport tan impactant, segur que no te’n penediràs. Ep! Et recomanem que hi vagis acompanyat, així mentre tu voles et podran fer el teu propi reportatge gràfic.
Has practicat ja aquest esport anomenat flyboard a Barcelona? Que t’ha semblat?