Una manera de fer esport gaudint és, sens dubte, passejar. El passeig a bon pas i estimulant la musculatura, seguint un ritme complet és fàcil, segur, entretingut i eficaç. Segur que algun cop has vist caminant per la nostra ciutat grups de persones que, vestides amb indumentària esportiva, caminen a bon ritme ajudant-se de dos bastons de trekking. Es tracta de gent que practica la marxa nòrdica, també dita caminada nòrdica. Amb aquest article, des de ShBarcelona et volem explicar més sobre aquesta modalitat esportiva que cada cop compta amb més adeptes.
Article relacionat: Descobreix les rutes secretes per Collserola: el Pantà de Can Borrell
Taula de Continguts
La Marxa Nòrdica
La caminada nòrdica o marxa nòrdica, es va iniciar els anys 30 a Finlàndia, quan els esquiadors de fons aprofitaven l’estiu i la tardor per entrenar fent excursions amb bastons. Any rere any ha anat guanyant adeptes, fins i tot a les ciutats. El gran i únic secret d’aquesta disciplina és coordinar els passos amb l’ús dels bastons: la clau radica en agafar el ritme. El fet d’utilitzar els bastons propicia una activació dels músculs superiors en braços, espatlles i pit, alhora que permet realitzar l’activitat de caminar durant més temps, i amb menys esforç. En realitat la marxa nòrdica és un exercici complet, en el qual es treballa el 90% de la musculatura. Cada cop més extesa a altres ciutats importants d’Europa, la marxa nòrdica ja compta amb un gran número de seguidors a la capital catalana. Caminar per Collserola, el Passeig Marítim, el de Sant Joan, la Diagonal… fins i tot les platges són llocs on es pot practicar aquest agradable esport a Barcelona.
Article relacionat: Els millors gimnasos de Barcelona
Marxa Nòrdica a Barcelona
A la nostra ciutat hi ha una petita empresa familiar en la qual t’ensenyaran tots els passos i tècniques perquè t’iniciïs en la marxa nòrdica. Organitzen sortides i rutes amb monitor, en grups, diurnes i nocturnes. Es tracta de BenDHora. Amb ells pots aprendre les diferents tècniques de caminada (la diagonal i l’Alfa 247), conèixer altres practicants, sortir en rutes diferents i gaudir de les excursions que organitzen contínuament, algunes d’elles vinculades a projectes gastronòmics o enològics. I per descomptat, a la seva botiga et recomanaran els millors bastons adequats a les teves necessitats, i posaran a la teva disposició tot el material que et calgui.
Barcelona, a més, juga un paper important en aquesta activitat, al punt que ha estat triada per acollir la convenció de la International Nordic Walking Federation INWA aquest setembre, sota el lema “Nordic Walking for Life“, i dirigida a aquells que s’hi dediquen de manera més professional. Ara que acaba l’estiu, practicar la caminada és una molt recomanable manera de mantenir el contacte amb l’esport, conèixer persones diferents i seguir estimulant l’organisme amb aquesta disciplina que, de segur, es convertirà aviat en quelcom ineludible a la teva vida.
Has practicat la marxa nòrdica algún cop? Comentan’s la teva experiència!