Imagineu una olor. Per exemple, l’olor del vostre plat favorit de l’ infància. Ho recordeu? Ara arriba el sentit del gust, Imagineu que ho proveu. Recordeu el sabor? El més probable és que sigueu capaços de recordar aquell moment, uns amb més claredat i d’ altres amb més dificultats, però el que està clar és que a vegades no fa falta veure el plat per a gaudir d’ un bon àpat. Tot i que és cert que a vegades el menjar ens entra pels ulls, us proposem un experiment culinari que farà que desenvolupeu durant un temps limitat els sentits de l’ olfacte, el gust, i fins i tot el tacte, ja que us veureu privats del sentit de la vista. La proposta de ShBarcelona és menjar a les fosques, una manera original de gaudir dels teus sentits i de passar una estona diferent i divertida.
Article relacionat: Restaurants temàtics a Barcelona
Taula de Continguts
Dans le Noir, els responsables d’ aquesta experiència
A Dans le Noir (dins l’ oscuritat), el restaurant que ens ofereix menjar a les fosques, posaràs a prova els teus sentits, però també molt més que això. Dans le Noir és tota una experiència que no es limita no és al menjar. La intenció del seu fundador, Edouard de Broglie, es donar a conèixer al públic general l’ experiència que viuen les persones invidents durant la seva vida quotidiana. Per tant, existeix una voluntat d’ ensenyar als seus clients sense cap problema visual com viuen i com gaudeixen dels petits plaers de la vida des de una altra perspectiva, en la qual el sentit de la vista no ens limita. Una manera diferent de gaudir d’ una nit especial.
Viure a través dels sentits
Evidentment, el primer que ens ve al cap davant d’ aquest repte és l’ experiència sensorial que implica el poder descobrir sabors i textures únicament amb el sentit del gust, l’ olfacte i el tacte. Els comensals que es reuneixen en aquest espai gastronòmic únic han de descobrir què estan menjant, convertint l’ experiència gastronòmica en un joc. Oloren i assaboreixen el menjar ratant-se a endevinar què és el que tenen al seu plat, a través del sabor i la textura dels aliments, provant els plats dels seus companys, i gaudint dels sabors a un altre nivell.
Posar-se a la pell del que no pot veure
Una altra de les finalitats del Dans le Noir és que les persones sense cap tipus de deficiència visual es posi a la pell dels invidents. D’ aquesta manera desenvoluparem l’ empatía i entendrem millor com viuen i com se senten les persones amb aquest tipus de problema. Gràcies a aquest restaurant ens podem endinsar durant una estona al seu univers sensorial tant important com la vista, però, com veurem durant l’ experiència, per res imprescindible per a gaudir del menjar.
Article relacionat: Restaurants amb vistes a Barcelona
Socialitzar sense veure res, un altre repte
Entre els diversos factors que converteixen aquesta experiència en única és l’ espontaneitat mentres estem immersos en aquesta mateixa. La socialització amb els nostres companys de taula, el personal del restaurant, o fins i tot altres clients, canvia radicalment, essent necessari la utilització d’ altres sentits que normalment infravalorem quan ens relacionem normalment amb tots els sentits disponibles. Necessitem tocar als nostres companys, ajudar-nos entre nosaltres per a trobar els serveis, per a provar el menjar dels altres, per a saber si hi ha algú en silenci al teu costat. L’ espai de confort es redueix, ens sentim més fràgils però creixem en amplitud de mires, perdent els prejudicis, i eliminant barreres socials. En definitiva, la comunicació es torna més propera, sensible i profunda. Ens humanitzem quan deixem de veure’ns uns als altres perquè en aquell moment tots som iguals.
Has visitat ja el Dans le Noir? Que et va semblar l’ experiència?