Les salsitxes alemanyes són un producte culinari força conegut en l’àmbit europeu i molt apreciat pels gurmets amants de la gastronomia de la vella Europa.
Aquestes elaboracions, fabricades amb carn picada, generalment de porc i de vaca i que poden presentar-se crues o cuinades, són un dels productes estrella de la gastronomia alemanya i un dels plats més representatius del país teutó.
Hi ha diferents tipus de salsitxes, algunes elaborades amb parts de l’animal que solen descartar per a altres usos culinaris i altres elaborades amb carn de qualitat que les fa delicioses.
Si ja gaudeixes d’un pis de lloguer a Barcelona, i vols saber on trobar restaurants de salxitxes alemanyes de bona qualitat, des de ShBarcelona us portem aquest article sobre on menjar les millors salsitxes alemanyes a la Ciutat Comtal.
Article relacionat: Els millors frankfurts de Barcelona
Les millors salsitxes alemanyes a Barcelona
Tot i que limitar la gastronomia alemanya a les salsitxes i la cervesa és un gran error, sí que és cert que es tracta d’un dels productes estrella de la cuina d’aquest país.
Això sol passar a tots els països i, com a exemple a Catalunya, tenim les mongetes amb botifarra, o el fricandó, tot i que, evidentment, la gastronomia catalana és molt més extensa que només aquests plats.
Les salsitxes alemanyes reben diferents noms segons el tipus de carn i espècies que les componen i la manera d’elaborar-les. Tots els noms finalitzen en wurst, paraula que fa esment al preparat de carn de què està fet aquest producte alimentari.
Dels tipus de salsitxes alemanyes en trobem les biewurst, especiades amb fruites del bosc, ginebre i cardamom. Després podem gaudir de les blutwurst, similar a la botifarra, elaborada amb sang d’animal.
Les bockwurst s’elaboren amb una barreja de carn de porc, vaca, gall dindi o pollastre i amanides amb sal i pebre. Sol degustar-se cuita. Després vindrien les bratwurst, una varietat que barreja carn de porc i de vedella i especiada amb nou moscada, pebre o gingebre, encara que pot modificar-se segons la regió, essent una de les més populars.
El frankfurter és la tradicional salsitxa de Frankfurt, amb carn de porc fumada i bullida. Finalment tenim les wienerwurst i la wiebwurst, la primera amb coriandre i all i la segona amb diferents espècies i ou.
Article relacionat: Els millors entrepans de Barcelona
A Barcelona trobem una extensa varietat de locals especialitzats en salsitxes d’origen alemany.
En primer lloc us recomanem Don Bratwurst, al Passeig Fabra i Puig 374, on podreu gaudir d’excel·lents salsitxes alemanyes i una gran varietat de delicioses cerveses ideals per a acompanyar aquest plat.
La segona alternativa que us portem és l’Antiga Fàbrica de Moritz, un referent de qualitat de salsitxes alemanyes a la Ciutat Comtal. Cada setmana importen salsitxes de gran qualitat elaborades per un artesà de Düsseldorf, on les podràs acompanyar amb la millor cervesa catalana.
Finalment, és interessant assaborir les salsitxes d’Hora Punta, amb tres locals a diferents punts de la capital catalana, Capità Arenas 66, Mallorca 194 i Déu i Mata 54.
Es tracta de locals petits, però amb excel·lents varietats de salsitxes alemanyes i altres propostes delicioses com hamburgueses o entrepans de diferents productes, tot de qualitat i a un preu suficientment assequible.
Coneixes altres locals on trobar bones salsitxes alemanyes a Barcelona? Comparteix-ho amb nosaltres!