La preciositat de Barcelona és coneguda per gairebé tothom. Amb edificis modernistes únics, com la Sagrada Família o la Pedrera, atrau milions de turistes cada any, però són realment pocs els que s’endinsen més enllà dels llocs turístics i s’animen a descobrir alguns racons poc coneguts però amb un encant especial dins de la Ciutat Comtal. Per això, des de ShBarcelona volem descobrir-vos alguns dels racons amb més encant de Barcelona. No us els perdeu!
Article relacionat: La Barcelona desconeguda, a l’abast del turista
Taula de Continguts
Iniciem una sèrie d’entrades per portar-vos aquells racons espectaculars que no surten a les guies turístiques: façanes, patis, carrers, cantonades i cafès que han nascut perquè els gaudeixis, però que la ciutat manté amagats entre els seus “plecs”. Tot i que no són tan coneguts, la seva visita mereix molt la pena, on veureu trossets de la Barcelona més autèntica. A continuació us fem un repàs d’alguns d’aquests llocs d’interès, seleccionats per barris, perquè coneixeu aquestes destinacions tan interessants.
Aquest típic barri amaga molts d’aquests raconets. Hem triat per començar un dels més senzills i idíl·lics, el carrer Allada Vermell, un carrer tranquil on a les nits de concert la música substitueix el brunzir dels insectes que visiten el munt de flors que vesteixen una petita casa. Els seus propietaris, dos avis, han guarnit la seva humil façana amb els colors més bonics. Pau, olors i colors atrauen al passejant, que no pot deixar d’admirar-la.
Si algú et parla del carrer d’Aiguafreda, t’explicarà que encara conserva allò que el feia tan famós a principis del segle XX, els safaretjos on pujaven a rentar la roba els criats dels senyors de Barcelona. A aquesta zona d’Horta de cases baixes, plena de flors i naturalesa, els qui hi acudeixin amb ganes de descobrir la ciutat que s’obre més enllà del Turó de la Rovira podran gaudir del carrer i les cases, però els hortets resten amagats al tafaner.
Article relacionat: Tours en bicicleta per Barcelona
La següent parada la farem a una cantonada d’aquest barri. El Bar Fonda Les Delícies té l’aire proletari d’aquells berenadors de les pel·lícules costumistes, on les famílies humils passaven els diumenges. És típic pels vermuts amb esplèndides tapes, com peixets fregits i braves. Les rajoles que recobreixen la seva façana ho fan fàcilment identificable. Joan Marsé fa que la protagonista del seu llibre “Últimes tardes amb Teresa” sovint segui en aquesta terrassa tan torta i pendent com el mateix carrer Mühlberg.
Aquesta casa no és senyorial, l’escala no és d’alabastre, ni tampoc té un gran portal per a l’entrada de carruatges: és força senzilla, i es diu Can Tarragó. Però el fet singular és que parlem de la casa més antiga de l’Eixample. Aixecada al començament de la implantació del Pla Cerdà, ara i gràcies al seu passat “okupa” se la coneix pel seu nom de guerra, La Carboneria. I a la façana pot veure’s una herència d’aquesta època: un artifici o “trompe-l’oeil” descomunal amb forma de globus aerostàtic. És a la cantonada del carrer d’Urgell amb el de Floridablanca. Des de ShBarcelona et recomanem que agafis la càmera o el quadern de dibuix, i els vagis a veure. Seràs un dels iniciats que coneixen els vessants més íntims de la ciutat.
*Imatge destacada de: lsmadison via VisualHunt
Quin és el teu racó favorit de Barcelona? Comparteix-lo amb nosaltres als comentaris!
A l’hora de buscar habitatge a Barcelona, termes com "baixos", "entresòl" i "principal" poden ser…
Si tens previst venir a Barcelona per motius laborals, acadèmics o mèdics, és important conèixer…
Les humitats són un problema comú que pot afectar greument tant l'estructura d'un edifici com…
La Dreta de l'Eixample, un dels sis barris del districte de l'Eixample a Barcelona, és…
Aquest 22 d'agost de 2024 començarà la 37a edició de la que serà "la millor…
L'impost sobre béns immobles (IBI), és un impost municipal que abonen totes les persones propietàries d'un bé…