Barcelona compta amb un gran nombre d’edificis i monuments de culte, molt turístics, i que són visitats per centenars de persones cada dia. Un d’aquests punts turístics és la Torre Agbar, el qual s’ha convertit en un edifici de referència a la Ciutat Comtal des de la seva inauguració l’any 2005.
Es tracta del tercer edifici més alt de Barcelona i marca l’inici al districte tecnològic del 22@ barceloní. Avui, des de ShBarcelona, us portem aquest article sobre la Torre Agbar de Barcelona, un dels gratacels més representatius de la ciutat.
Taula de Continguts
La Torre Agbar de Barcelona
S’albira des de tota la ciutat, per poc que pugem uns pisos en qualsevol edifici: és la Torre Agbar. Situada a la confluència de l’Avinguda Diagonal amb el carrer de Badajoz, al costat de la plaça de les Glòries, és un dels gratacels més emblemàtics de Barcelona.
Troba un pis a prop de la Torre Agbar
Et recomanem que qualsevol nit que estiguis a la zona o bé en un punt alt de la ciutat, dediquis uns minuts a contemplar l’esplèndid joc de llum i color que t’ofereix.
El seu nom és un acrònim d’Aigües de Barcelona, l’empresa propietària fins fa molt poc. Fou dissenyada per l’arquitecte francès Jean Nouvel, en col·laboració amb la firma b720 Fermín Vázquez Arquitectos.
La seva construcció es va veure fortament influenciada per alguns dels símbols més representatius de la cultura catalana: d’una banda per l’obra d’Antoni Gaudí, amb la referència dels campanars de la Sagrada Família, i per un altre en els pinacles de la muntanya de Montserrat.
Aquesta icona de Barcelona té una alçada de 142 metres, i compta amb 34 plantes sobre la superfície, a més de 4 subterrànies. El seu inconfusible diseny va generar certa polèmica a l’època de la seva inauguració, però ara ja forma part del skyline de Barcelona amb tota normalitat.
Article relacionat: Gratacels de Barcelona
En quan a les plantes subterrànies, dues estan ocupades per un auditori amb capacitat per 315 persones, i també s’hi troba l’entrada de mercaderies i arxius. Les dues restants estan destinades a l’estacionament de vehicles.
Els nivells superiors estan dedicats a oficines, excepte tres d’ells que són d’ús tècnic: en un es troben les instal·lacions de manteniment de l’edifici, un altre es dedica a sales polivalents, i el restant acull la cafeteria.
A les nits s’il·lumina i es converteix en tot un espectacle. La torre compta amb més de 4.500 dispositius lluminosos en forma de persiana graduable. Funcionen de manera independent gràcies a la tecnologia LED, la qual cosa possibilita la generació d’imatges lluminoses a la façana els caps de setmana. Està dissenyada amb un complex sistema informàtic que permet projectar 16 milions de colors, i crear-ne transicions independents i sense retards, pel que genera efectes impactants.
Article relacionat: Multinacionals amb seu a Barcelona
L’eficiència energètica d’aquesta tecnologia permet que el fet de mantenir completament il·luminada la torre durant una hora tingui un cost aproximat de 6 euros. L’edifici és sostenible, i entre d’altres, les finestres es graduen soles en funció del sol.
Un parell de curiositats: la torre ha estat escalada pel francès Alain Robert en dues ocasions, al 2006 i al 2007.
El nom de la Torre Agbar va ser registrat per l’empresa Aigües de Barcelona a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques per poder utilitzar-la com a marca de begudes alcohòliques l’any 2007.
Actualment, en ser seu d’oficines privades, no és possible visitar-la per dins, encara que sí es pot accedir al hall. Però el seu futur ja està vinculat a l’hostaleria, ja que ha estat adquirit pel grup nord-americà Hyatt, i es convertirà pròximament en un dels hotels de luxe d’aquesta cadena.
Si vens a viure a Barcelona, no perdis la oportunitat en visitar-la i fotografiar-te amb ella.
Què et sembla la Torre Agbar, un dels edificis més importants de Barcelona?